11 October 2014

To testers in Sweden: Get my job!

This is only for software testers interested in working in Linköping.

Under sommaren flyttade jag från Securitas Direct till House of Test. Nu rekryterar Securitas Direct för att ersätta mig och jag tänkte berätta varför du borde söka:

1) För gruppen: Utvecklingsteamet är en otroligt skön grupp med en bra mix av personligheter och en otrolig passion för det de gör. Låter lite klyschigt men när jag säger passion, menar jag det verkligen. Det byggs flitigt olika projekt på fritiden, pratas teknik och med allas brinnande intresse så är det svårt att inte själv entusiasmeras.

2) För din utveckling: Du är fri att testa nya grejer, läsa på och fortsätta utbilda dig på andra sätt. Skulle också vilja lyfta att Securitas Direct är ett av de mest generösa företag jag stött på när det kommer till kurser och konferenser!

3) För kulturen: På Securitas Direct lyssnar man på varje enskild individ, och då menar jag verkligen lyssnar. Man har verktyg för att anställda på alla områden ska kunna lyfta sina idéer, kreativa medarbetare belönas, det finns en påtaglig positiv attityd rakt igenom hela företaget och det är en väldigt platt organisation där högsta chefen syns och lyssnar, oavsett vem du råkar vara. Vill du uppleva agile, så som agile var tänkt så kommer du trivas.

4) För chefen: Markus är en av de bästa chefer jag kommit i kontakt med! Han är en trygg chef som litar på sina medarbetare, lyssnar och bryr sig, nyfiken, vill helhjärtat att alla ska utvecklas och är en beundransvärt skicklig/inspirerande visionär. Du kommer tveklöst vara i goda händer!

5) För produkterna: Snabbt föränderliga produkter med variation och "edge". De har en helhet och det du jobbar med finns snabbt i händerna på kunder.

6) För friheten: Du är i princip helt självorganiserad vilket är otroligt utvecklande, fritt och spännande! Jag upplevde att melodin var: Frihet föder ansvar (snarare än frihet under ansvar som för mig är mer kontrollerande).

7) För företaget: Ett innovativt företag med en platt organisation där alla är involverade. De står även starkt upp för sina egna moraliska värderingar, någon man känner, och blir del av, som anställd.

Den uppenbara frågan nu: Om det nu är så bra, varför lämnade då jag? Svaret: För att jag ville jobba med coachning och utbildning av testare, något som mycket få produktbolag har plats för (inklusive Securitas Direct). Men jag är också den ende som hittills lämnat utvecklingsavdelningen, det säger något i sig själv!

Utvecklingsavdelningen har än så länge bara en testare. Den växer, så det kan mycket väl ändras tämligen snart men viktigt:
Att vara ensam testare ställer högre krav på din självständighet. Dock bryr sig organisationen (speciellt utvecklarna) om testning så du är inte ensam om att kämpa för test, Linköping har ett starkt test community vilket hjälper, samt att ingen har förväntat sig att jag ska kunna allt utan istället uppmuntras inlärning. Själv kom jag t.ex. in med mycket liten erfarenhet av webbtestning och hade egentligen aldrig jobbat ensam men jag har inte bara överlevt utan njutit av resan. Fördelen med att vara själv för mig, har varit friheten, den lodräta personliga utvecklingskurvan och mångfalden i det jag testat/fått göra.

Ett sista argument:

När Markus (din blivande chef, längst till höger på bilden) fick höra att det fanns en utvecklarkonferens i Linköping var budskapet: "Alla som vill gå säger bara till så bokar jag in er", samt att han själv gick. Fokus på lärande och personlig utveckling som sagt.

Missa inte chansen, ta mitt jobb! Det är ett drömjobb på en drömarbetsplats om du vill utvecklas som testare!

Sök här:
https://adecco.zerolime.se/show.aspx?src=internal&tag=feed&id=962BD45E-2658-4C71-96BA-435197D32909

/Erik Brickarp, numera House of Test

No comments:

Post a Comment